ГЕРБ иска оставка на червения депутат Иво Христов

Причината е изказването на Христов по-рано днес, в което нарече българското общество "инфантилно"

ГЕРБ иска оставка на червения депутат Иво Христов | StandartNews.com

Младежката организация на ГЕРБ настоява за оставката на депутата от БСП проф. Иво Христов, съобщи на пресконференция председателят на организацията Георг Георгиев, цитиран от Дарик.

Причината е изказването на Христов по-рано днес, в което нарече българското общество "инфантилно".

Кратко след като българите бяха определени на 80% като дебили, днес проф. Иво Христов ги нарече в ефира на национална медия „инфантилно българско население“, обясни Георгиев.

Георгиев, който е и зам.-външен министър заяви, че Христов няма моралното и политическо право да представлява народа в Народното събрание.

"Като млади хора, като интелигентни хора, които не се разпознават нито като дебили, нито като инфантили. Смятаме, че проф. Иво Христов няма нито моралното, нито каквото и да е друго право да представлява българския народ в Народното събрание и трябва да подаде оставка", заяви Георгиев.

Той е категоричен, че неговата оставка е закъснял акт и такава обида не може да бъде подмината.

Георгиев се обърна и към соцлидерката Корнелия Нинова. "Искаме да попитаме и г-жа Корнелия Нинова подкрепя ли тези думи, стои ли партията й зад тези думи на Христов", запита Георгиев.

Той се възмути и от факта, че Христов е университетски преподавател, но въпреки това характеризира българското общество по този грозен начин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай