Финансови инжекции само за еврозоната

Президентът и разни умници да кажат защо не сметам, ядоса се Борисов

Финансови инжекции само за еврозоната | StandartNews.com
  • Президентът и разни умници да кажат защо не сметам, ядоса се Борисов
  • Европа ще помага, но за тестове и наука

Европа ще помага на страните членки, но за тестове и наука. Финансовите инжекции ще са само за страните от еврозоната. Това разкри премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг в МС, представяйки какви заключения е направил снощи Европейският съвет.

ВИЖ ОЩЕ: 20 млн. месечно ще струват тестове /ОБНОВЕНА/

 „Подкрепяме решителните действия, предприети от Европейската централна банка, за да се осигурят благоприятни условия за финансиране във всички страни от Еврозоната“, съобщи специалната точка за финансирането Борисов. И коментира: „Оставям на президента и разни умници да коментират и да отговорят защо ние не сме там”. Така той отговори на всички критици на присъединяването на България към еврозоната. И каза, че страните, които използват еврото са като в брака - и в добро и в лошо - заедно.

ВИЖ ОЩЕ: Вече катерим бързо кривата на заразата

Твърдо ще противодействаме на дезинформацията с прозрачна комуникация за действие, гласи една от точките, приети от Европейския съвет. Благодаря на българските медии, които всеки ден излъчват. А и като дават апокалипсиса в много други държави, виждаме колко навременни са или мерките у нас, коментира премиерът.  

ВИЖ ОЩЕ: Борисов: Правим 1000 теста на полицаи и шофьори

Според пета точка в решенията  комисията ще ускори действията си в подкрепа на осигуряването на медицинско оборудване в  целия ЕС, което е най-належащият въпрос в момента. В 6 точка казваме, че ще се направи преглед на запасите и ще се работи активно по обществени поръчки за тестове, облекла и защитни средства, съобщи още Борисов. В контекста на препоръките на СЗО неотложно трябва да се увеличи капацитетът за тестове, е решил съветът.

В точка 9 казваме: Ще направим всичко възможно да подкрепим научните изследвания и да потърсим полезни взаимодействия между научния потенциал, посочи премиерът.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай