Филип Станев: Предкулисно саботирахте парламента

Няма как да приемем фалшивата подкрепа от 160 депутати, каза депутатът

Филип Станев: Предкулисно саботирахте парламента | StandartNews.com

Как политическа партия "Има такъв народ" да работи пълноценно, след като предкулисно беше саботирана функцията на парламента. Това каза народният представител от "Има такъв народ" Филип Станев в декларация от името на групата. Повод бе върнатия мандат за правителство, вчерашния провал на пленарното заседание и днешния старт на НС с променен дневен ред.

"Как се очакваше партия "Има такъв народ" да приеме фалшивата подкрепа от 160 депутати. Тази подкрепа е невъзможна за подкрепа, защото това е псевдоподкрепа", каза Станев. Той обяви, че така "Има такъв народ" ще стане заложник.

Филип Станев призова днес депутатите да работят по същество, а не да правят нелепи сеири по медиите.

"Използвам трибуната на Народното събрание да ви кажа няколко безспорни, неподлежащи на съмнение факти. Първи факт, вчера ГЕРБ, БСП и ДПС не приеха предложения дневен ред на парламентарното заседание. Такова заседание затова нямаше. Втори факт - всички народни представители сме изпратени да работим, да законотворим, да предлагаме идеи, решения, в името и в интересите на българския народ, а не да се саботира собствената работа на депутата, отредена му от Българската конституция", каза Филип Станев.

Той обърна внимание, че вчера на поредното заседание на Министерския съвет в оставка, същият този премиер в оставка е казал, че заседанието на правителството за разлика от парламента работи при положение, че ПГ на ГЕРБ е саботирала пленарното заседание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай