ДПС ще подкрепи ГЕРБ за Изборния кодекс

ДПС ще подкрепи ГЕРБ за Изборния кодекс | StandartNews.com

София. ДПС ще подкрепи предложението на ГЕРБ за промяна на Изборния кодекс, с което съставът на ЦИК да бъде увеличен и по този начин ДПС да получат третия член в комисията, защото това ще премахне всички съмнения за легитимността на ЦИК, заяви депутатът от ДПС и зам.-председател на Народното събрание Алиосман Имамов пред ТВ7.

ДПС ще продължат да подкрепят кабинета "Орешарски" до изборите за Европейски парламент през май. Резултатите от евровота ще бъдат решаващи за бъдещите политически конфигурации, допълни той.

Той обаче подчерта, че няма конфликти между ДПС и БСП, които биха разклатили мандата на правителството преди евровота.

Относно процедурата за импийчмънт на президента Росен Плевнелиев, която се обсъжда в редиците на левицата, Имамов заяви, че ДПС ще подкрепи БСП, ако сезират Конституционния съд за действията на държавния глава по назначаването на състава на ЦИК. За пореден път Плевнелиев доказа, че е президент на ГЕРБ, а не на целия народ и не може да бъде обединител на нацията, подчерта зам. -председателят на НС. Постъпката му трудно може да се обясни с политическата логика и прокуратурата трябва да се заеме със случая, допълни Имамов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай