Сряда,

ДПС: Тежка корупционна тишина по сделката за ЧЕЗ

От: Стандарт -
A
A
A
  • Настояваме правителството да дойде в парламента и да запознае народните представители с подробностите по сделката, каза Йордан Цонев
  • Сделката много съмнително се лансира и от медиите от кръга ”Капитал“, допълни той

Сделката за продажбата на ЧЕЗ се осъществява в тежка корупционна тишина. Това заяви в коментар за "Телеграф медиа" зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев по повод  продажбата на най-голямото ЕРП в България

Вчера стана ясно, че холдингът  Еврохолд ще плати 335 млн. евро за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България.

”Ние смятаме, че тази сделка се осъществява в тежка корупционна тишина. Продажбата на най-големия електроенергиен разпределител, от което зависи цената на тока за българските граждани и бизнеса, а също така и националната сигурност, не може да се осъществява по такъв начин. Ние призоваваме управляващите от ГЕРБ и мъничкия им коалиционен партньор да задействат органите на държавата, които са компетентни да се произнесат по тази сделка. А именно – ДАНС и трите регулатора – КЕВР, КФН и Комисията за защита на конкуренцията, каза Цонев.

Всичко по тази сделка трябва да бъде прозрачно и тя да се осъществи в интерес на българските граждани и националната ни сигурност. Затова ние настояваме правителството да дойде следващата седмица в парламента и да запознае народните представители с подробностите по сделката и становището на органите, заяви той.

"Впрочем тази сделка много съмнително се лансира и от медиите от кръга ”Капитал“ като ни я представят като вече свършен факт", подчерта Цонев.

Това е сделка, който се реализира по реда на чешкото законодателство и българската държава няма отношение по този процес, коментира пред журналисти енергийният министър Теменужка Петкова.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички