Дончева: Има необходимост от нов политически проект вляво

Дончева: Има необходимост от нов политически проект вляво | StandartNews.com

София. "Има необходимост от нов политически проект вляво, който да бъде несвързан с близкото минало на БСП и с настоящето, несвързан с олигархичните кръгове, на които партията е пленница в момента, което да даде нови перспективи на лявото, и това е неизбежно. Това каза каза председателят на "Движение 21" Татяна Дончева в предаването "Преди всички" по БНР. Тя не уточни дали ще го направи движението или някой друг.

"Членовете на една партия, симпатизантите й и хората, които гласуват за нея, не са нейни крепостници. Партиите съществуват заради хората, за да решават някакви техни проблеми, а не защото трябва да закрепостят някаква група хора в името на единството на партията и историческото й минало. Когато партиите водят политика и поведение, което няма нищо общо с ценностите, които прокламират, рано или късно настъпва отчуждение", обясни Дончева мотивите си за необходимостта от нов политически проект.

"Когато една партия се свърже с олигархични кръгове, с разрешаване на бизнес проблеми на малка част от най-богатите хора на страната, когато подхвърля на ония, които уж представлява и заради които уж би трябвало да съществува, трохи – това нещо не може да продължи дълго", допълни още Дончева. И продължи с това, че в момента правителството е дадено на концесия на няколко големи бизнес формирования.

"Те промените са, за да се освободят едни места, защото има едни хора да ги вземат. Кой е спечелил от това?". С тези думи Дончева коментира последните рокади във властта.

През есента ще бъде факт новият проект вляво, категорична бе Татяна Дончева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай