Депутати пишат оценки на кабинета

Може да има промени в бюджета, няма да пипат състава на правителството

Депутати пишат оценки на кабинета | StandartNews.com

Властта на боб чорба и телешко на семинара в Боровец

Оценка на първите шест месеца са направили депутати и министри на срещата в Боровец в петък вечерта. Това стана ясно от Татяна Буруджиева (БСП). Парламентарните групи на Сергей Станишев и Лютви Местан и правителството се събраха на работна среща в курорта, която започна снощи.

"В случая се събираме за първите шест месеца и сме длъжни да се опитаме да направим оценка за това какво е постигнато", обясни Буруджиева. Според нея е важно да се види в бюджета за следващата година ще могат ли да бъдат реализирани приоритетите, заложени в програмата на това правителство. "Общата оценка на държавата е, че ситуацията не е добра", заяви Буруджиева. Тя критикува и нивото на администрацията с уговорката, че още в началото на мандата управляващите са заявили намерението си да не атакуват предишната власт. По думите й е възможно да има промени в бюджета. "Мисля, че ще постигнем съгласие за намаляване на субсидиите на партиите", обясни соцдепутатката. По нейни думи на семинара няма да се коментира ремонт на кабинета или смяна на министри. "Догодина ще видим кой как се справя с ресорите си", лаконична бе тя.

Семинарът на властта започна с реч на премиера Пламен Орешарски (стр. 12 - бел. ред.). Цял ден преди това обаче организаторите се готвеха за важната среща. Постни гозби за 30 от участниците приготвиха в хотел "Рила", научи "Стандарт". Там премиерът Пламен Орешарски, вицетата му Цветлин Йовчев, Зинаида Златанова и Даниела Бобева, шефът на парламента Михаил Миков, както и лидерите на БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютви Местан, министри и депутати хапнаха за вечеря салати асорти, тиквички гаспачо, маслинова паста и телешко задушено със зеленчуци. За спазващите коледен пост начело със зам.-председателя на парламента Мая Манолова приготвиха боб чорба и постни сармички. За десерт на масите се появиха тортички и баклавички. А управниците, почитащи православния обичай, бяха на плодове - банани, мандарини и портокали. В ресторанта не се пуши, но на терасата организаторите бяха поставили предвидливо пепелници. По време на дискусиите в зала "Средец" депутати и министри имаха на разположение блок маса с кафе и минерална вода. За двата дни от семинара управляващото мнозинство бе резервирало общо над 200 стаи.

Малко след 13 часа вчера 23 служители на НСО се изсипаха на рецепцията и, след като разпитаха управата на хотела за всички входове и изходи на хотела във връзка с мерките за безопасност, заеха позиции. Светкавично на централния вход бяха разположени 2 скенера. А полицаи с куче претърсиха всяко кътче на партера. В другата част на "Рила" по същото време на властовия семинар се провеждаше онлайн обучение за сътрудници на малък и среден бизнес и продавач-консултанти. Специално за гостите на курорта по ски пистите бяха включени всички съоръжения за сняг. Още в ранния следобед в петък в Боровец пристигнаха зам.-председателят на БСП Димитър Дъбов, шефът на транспортната комисия в парламента Камен Костадинов (ДПС), шефката на кабинета на Станишев и депутат от КБ Татяна Буруджиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай