Делегация на ДПС участва в съвет на АЛДЕ в Цюрих

Очертани са приоритетите на новата центристка група в ЕП „Обнови Европа“

Делегация на ДПС участва в съвет на АЛДЕ в Цюрих | StandartNews.com

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ води делегацията на съвета на партията на европейските либерали, на който бе направен отчет на резултатите от европейските избори и бяха очертани приоритетите на новата центристка група в Европейски парламент „Обнови Европа“. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Събитието се проведе в Цюрих, Швейцария и в него участие взеха още Илхан Кючюк - зам.-председател на АЛДЕ партията и евродепутат от ДПС, Искра Михайлова - зам.-председател на групата “Обнови Европа" и евродепутат от ДПС, Хамид Хамид - зам.-председател на ПГ на ДПС и Атидже Алиева-Вели - евродепутат от ДПС.

В присъствието на редица партийни лидери партия АЛДЕ обсъди успешните за либералите резултати на европейските избори и сформирането на третата по големина парламентарна група „Обнови Европа“, в която участие взима и партията на президента Макрон „Република напред“.

По време на срещата се даде и висока оценка за международната дейност на ДПС и постигнатия резултат. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ изрази своите високи очаквания, че парламентарната група “Обнови Европа” ще успее да лансира така необходимите реформи за една по-демократична, по-отворена и по-свободна Европа.

По време на заседанието на Съвета в Цюрих бяха приветствани две нови пълноправни членки в семейството на АЛДЕ: „Зелена либерална партия“ от Швейцария и „Съюз за спасение на Румъния“ (USR).

Също така, бяха обсъдени и приети две неотложни резолюции - за отношенията между ЕС и Швейцария и за атаките срещу академичната общност в Унгария.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай