Вторник,

Дариткова зове за съпричастност

От: Рачо Рачев -
A
A
A

„В момента е важно всички да покажем съпричастност и да демонстрираме общото ни желание за излизане от кризата и подпомагане на най-уязвимите... Решенията за мерките се взимат след диалог, трябва да се гледа общият баланс, защото държавата трябва да разполага с достатъчна ликвидност. Всички системи в държавата са свързани“. Това коментира пред БНР д-р Даниела Дариткова, председател на парламентарната група на ГЕРБ.

По думите ѝ в период на криза всички институции трябва да демонстрират единство. 

„Затова не разбирам критиките на президента... Полезно е в тази ситуация да забравим противопоставянето и да покажем, че мислим не за политическото си бъдеще, а как да преведем държавата през това предизвикателство с най-малко жертви – физически и икономически“, посочи Дариткова.

Тя посочи, че е направено предложение за диференциране на глобите за нарушение на мерките, въведени за борба срещу разпространението на коронавируса у нас. 

„Съзнанието на хората е важно, както са важни контролът и самоконтролът... Здравната система се справя, защото се натоварва равномерно, важно е да се спазват мерките за карантина и социална изолация“, обясни д-р Даниела Дариткова. 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички