Четвъртък,

Бюджет 2017 ще е готов преди президентските избори

От: Администратор -
Бюджет 2017 ще е готов преди президентските избори
A
A
A

Бюджетът за следващата година ще бъде готов преди президентските избори на 6 ноември. В това уверение отправи в ефира на БНТ председателят на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова.

Управляващите възнамеряват да запазят данъчната политика, а заложеният дефицит ще е по-малък. "Ще продължи политиката за изсветляване на икономиката", обясни още Стоянова. По думите й, тази година има увеличение на приходите с милион и 800 хиляди лева, ръстът на икономиката е 3%, а целта на държавата е тази тенденция да се запази. Ето и кои ще са приоритетите на бюджета за 2017 година:

"Приоритетът за този политически сезон е образованието. Всички виждаме, че това е ключово. С развитието на икономиката, все повече е нужна квалифицирана работна ръка, която да намира своята реализация в България и да не търси реализация навън. Така че образованието, средното образование и реформа във висшето образование. Разбира се, инфраструктурата продължава да е приоритет. Още повече, че в новия програмен период не се предвиждат толкова много средства за инфраструктура. Там средствата се приоретизират към иновации и проекти в тази посока", изтъкна Стоянова.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички