Бръмбари скараха Йовчев и Борисов

Бръмбари скараха Йовчев и Борисов  | StandartNews.com

София. Вицепремиерът Цветлин Йовчев и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов влязоха в словесен дуел за специалните разузнавателни средства.

"Нямам отказ от СРС-та, от много време не разписвам такива", обяви в кулоарите на НС вътрешният министър Цветлин Йовчев. Така той коментира думите на Бойко Борисов, че ако Цветан Цветанов трябва да влезе в затвора заради откази от СРС-та, то там трябва да отидат и всички други вътрешни министри. През лятото на миналата година бяха приети промени в закона за СРС-тата. Според новите правила МВР шефът вече няма отношение към тях.

"Аз като главен секретар съм получавал стотици откази от вътрешния министър Георги Петканов", заяви Борисов. Според него много пъти всички вътрешни министри са отказвали използване на бръмбари, включително и Цветлин Йовчев.

Междувременно стана ясно, че апелативните съдилища в страната не са издали нито едно разрешение за подслушване през 2013 година. Това бе съобщено по време на семинар на Върховния касационен съд в петък. При окръжните съдилища са издадени общо 8330 разрешения за използване на специални разузнавателни средства, което в сравнение с предходните години е намаление с 30%.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай