Борисов се зарече и публикува своя карикатура

Борисов се зарече и публикува своя карикатура | StandartNews.com

Министър-председателят Бойко Борисов качи своя карикатура на Христо Комарницки през профила си в Twitter и във Facebook и така спази обещанието си от по-рано, че вече дори ще публикува рисуваните шеги за себе си в социалните мрежи. Борисов заяви днес след КСНС, че свалянето на карикатури е удар срещу него. Той бе категоричен, че не е разпореждал на Нова телевизия да трие карикатури. И в знак на солидарност обеща да публикува всеки ден карикатурите от "Сега", "Капитал", "Стандарт" и Чавдар Николов на фейсбук-страницата си.

„Цялата тази работа, която сътворихте, е удар срещу мен и пореден опит да ми извадите очите", каза премиерът на репортерите. 

"Във времето на социалните мрежи и интернет да свалиш информация е равносилно на самоубийство и „да набедиш някого, това не е честно"", заяви Борисов.

Той бе категоричен, че никога не си е позволил да отправи критики и да иска сваляне на карикатури.
И обърна внимание, че ефектът от всичко това е да се говори, че в България има нарушаване на свободата на словото.

„Аз не съм виновен, че частна медия си прави своята политика. Но колко е удобно, че тук в България мачкаме свободата на словото. Още от днес ще слагам в моя профил във „Фейсбук" карикатурите", зарече се Борисов.

Премиерът поясни, че с това цели да покаже,че карикатурите не само не го дразнят, но и ще докаже че няма „никакъв комплекс".

"С мойто име и моят образ вече над 10 години куп карикатуристи си изкарват прехраната! Нямам никакви комплекси. Не се чувствам нито дебел, нито грозен", коментира Борисов.

И иронично вметна, че в някои от изображенията дори не може да се разпознае. "Аз също рисувам понякога и мога да нарисувам по-добри. Но такова е творчеството им. Пожелавам им дълги години да ме окарикатуряват. Това е сила на управляващите – да може да се виждат в очите на хора, които по един или друг начин намират недостатък", каза той.

От Нова телевизия заявиха специално по повод изказването на министър-председателя и на карикатурите на Чавдар Николов, че „от създаването на медията досега никога и по никакъв начин не е участвала или била намесвана в каквито и да било конспиративни сценарии".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай