Борисов: Ние не сме против сексуалната идентичност на хората

Борисов: Ние не сме против сексуалната идентичност на хората | StandartNews.com

Лондон. Ние не сме против сексуалната идентичност на хората. Така премиерът Бойко Борисов коментира в Лондон тиражираната както в британската, така и италианската преса информация за "ледени отношения между България и Ватикана заради посланическата кандидатура на Кирил Маричков". Обясни още, че отношенията с Ватикана са прекрасни, но нарече деликатен въпроса с Маричков и каза, че ще говори с външния министър Младенов по темата.

Борисов каза обаче, че не е готов да води такъв дебат нито с Ватикана, нито на световно ниво, нито даже на българско и отново каза, че не знае детайлите, но обеща въпросът да бъде отрегулиран.

Български дипломат не е получил агреман като посланик в Светия престол, призна Ватиканът след информация в пресата, според която Кирил Маричков не бил одобрен заради роман, съдържащ хомосексуална сцена, предаде преди дни Франс прес.

Маричков е син на музиканта от група "Щурците" Кирил Маричков, а дядо му, който също се казва Кирил Маричков, е бил посланик във Ватикана от 1993 до 1997 г.

АФП припомня, че Маричков е публикувал роман, озаглавен "Кландестинейшън" и че творбата, описваща съдбата на нелегалните имигранти от Източна Европа в Италия, и по-конкретно в Рим, опирайки се на различни реални факти, е посветена на съпругата му, децата му и на Бог. В пасаж от романа млад емигрант източноевропеец - Иван, проституира с мъж в периферен квартал на Рим, след което отива в една църква и на колене моли за Божията прошка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Цецо
Коментирай