Борисов поздрави лично новите кметове от ГЕРБ

В бюджета за 2021 г. акцент ще бъдат малките населени места, обеща премиерът

Борисов поздрави лично новите кметове от ГЕРБ | StandartNews.com

„Поздравявам ви за успешното представяне. Водихме сериозна битка, положихте сериозни усилия, особено в смесените райони. От ГЕРБ обаче винаги сме водили толерантна кампания и не сме си позволявали да отвръщаме на злобата със злоба. Отвръщаме само с работа. Благодарение на това и този път спечелихме убедително и без никакви съмнения относно честността на вота. Това е знак за доверието към нас и очакванията на хората. За да отговорим на тях в бюджета за 2021 г. акцент ще бъдат малките населени места." Това заяви председателят на ГЕРБ и премиер на България Бойко Борисов по време на среща с 9-те нови кмета на ГЕРБ, които бяха избрани на провелите се в неделя частични местни избори в цялата страна.

„За големите градове дадохме милиарди. Но в малките населени места също живеят много хора, има много деца. Където няма детски градини, където няма училища – ще построим. И това не важи само за градовете и селата с кмет на ГЕРБ. Сериозно внимание ще обърнем и на ВиК инфраструктурата.

Вече изградихме толкова километри пътища, нови заводи има навсякъде, спортни зали, спортни площадки, пречиствателни станции. Това е начинът да задържим хората у нас“, заяви Бойко Борисов.

Той уточни, че активно се работи по АМ „Хемус“, а скоро строителните дейности ще обхванат цялото трасе на пътя Ботевград – Видин.

„Когато сме готови с всичко ще видите какъв икономически тласък ще дадем на Северна България. Най-късно до началото на следващата година отсечката между „Буховци“ и „Белокопитово“ на „Хемус“ ще е напълно готова“, добави премиерът.

Борисов бе категоричен, че правителството ще изпълни своето обещание, дадено в началото на мандата, за двойно увеличение на учителските заплати.

„Заделили сме 360 млн. лв., с които ангажиментът ни към учителите ще е изцяло изпълнен“, подчерта той. Министър-председателят напомни, че месечната добавка от 50 лв. към пенсиите ще остане до края на КОВИД пандемията.

„В никакъв случай не искаме да ощетяваме хората с по-дълъг трудов стаж. Но в тази тежка и извънредна ситуация всеки човек има нужда от помощ. Над 2 млн. са пенсионерите и ние ще се погрижим за тях“, увери той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай