Борисов хвърли бомба за Алексей Петров, всички замлъкнаха

Събрали сме се да свършим 5-6 неща, засега вървят, каза лидерът на ГЕРБ

Борисов хвърли бомба за Алексей Петров, всички замлъкнаха | StandartNews.com

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов потвърди, че Алексей Петров е участвал в разговори преди съставянето на кабинета, но заяви, че той самият не е присъствал на тях. И уточни, че това не е въпрос към него.

"Ние не сме се събрали щото се харесваме или обичаме, събрали сме да свършим пет-шест неща", каза лидерът Борисов.

"Този нов сезон трябва да променяме Конституцията, да приемем КПКОНПИ, да пуснем Плана за възстановяване и да напреднем достатъчно по Шенген и еврозоната и да приключим с тези теми. Смисълът да направим правителство беше този. Ако някой има толкова голям зор от кадрови назначения, той ги прави. Имаме и критики. Имал съм критики и към правителствата, които съм управлявал. Няма идеални неща, трябва да се работи", добави лидерът на ГЕРБ.

Той отхвърли обвиненията за "Турски поток". "Считам, че Балкански поток във времето, когато Турция и Гърция направиха всичко възможно да изолират България от трасетата за пренос на газ, ние успяхме да се преборим и да си направим Балкански поток", каза бившият премиер.

"И в момента е печатница на пари", каза за газопровода Борисов, като уточни, че от това влизат милиони левове в джоба на българина.

"И ако това е лошо и ако трябва да се обяснявам защо не е в Гърция, защо не е в Турция, аз не съм национален предател", разгневи се Борисов. И подхвърли на медиите да проверят бил ли е министър Андрей Цеков в Москва, или не. "Не знам, но се съмнявам, че е бил", добави лидерът на ГЕРБ и каза още, че когато журналистите разследват това, тогава да питат него по въпроса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай