Борисов готов на всичко за правителство, но има условие

Лидерът на ГЕРБ с призив към партиите

Борисов готов на всичко за правителство, но има условие | StandartNews.com

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ще направи всичко възможно да има правителство, но призова да се говори за кабинет преди президентът Радев да връчи мандатите.

"Изходът е преди президентът Радев да даде мандатие, да се съберем политическата класа и да се разберем ясно и честно искаме ли да има правителство или отиваме пак на избори. Без ГЕРБ, без ДПС, без "Възраждане" няма как да се получи аритметиката на малцинство. Няма как да подкрепим Кирил и Асен. Благодаря и на Корнелия Нинова. Когато на третия ден просто парламентът щеше да се разпадне вече, в конституционна криза бяхме, е това е системна партия. Какво ли не сме си говорили с нея, но тя разреши възела председател на парламента. Така че вие бъдете толерантни - социална комисия, транспортна комисия, в каквото са най-силни да им се даде", заяви Бойко Борисов.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов с извънреден ход за горивата

"Ще направя всичко да има редовно правителство. Призовавам да се говори за кабинет преди да се раздадат мандатите. Няма как да ни бъде отказано и след това да подкрепяме други. Сега може цели заводи да дойдат в България от тези, които напускат зоните на конфликта между Русия и Украйна. Трябва да има редовно правителство, което незабавно да ги приема. Да строи индустриални зони, ток, вода. Ще направя всичко възможно, всякакви отстъпки, но преди първия мандат", каза лидерът на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай