Четвъртък,

Бабикян за президентския вот: Не обичам състезание с един кон

От: СТАНДАРТ -
527
Бабикян за президентския вот: Не обичам състезание с един кон
A
A
A

Кого ще подкрепи за президент „Изправи се.БГ! Ние идваме”. Депутатът от групата в 46-ото НС Арман Бабикян остави отворен този въпрос.

„Ние ще вземем решение кого да подкрепим за президент, когато видим кандидатите. Не обичам състезание с един кон. Аз мога да кажа дали харесвам или не господин Радев. Но ние сме колективен орган”, заяви в ефира на Нова телевизия Бабикян. Той посочи, че формацията няма достатъчно сили, за да издигне свои собствен кандидат.

Относно социологическите проучвания, които посочват, че този път коалицията няма да успее да влезе в парламента, той посочи, че гледа на тях като на моментна картина, която не го притеснява.

„Ние много ясно знаем какво искаме. По тази причина сме наясно и с пътя, който трябва да извървим”, каза той.

Бабикян изрази надежда, че могат да си партнират с Кирил Петков и Асен Василев.

„Докато бяха министри, се разбирахме чудесно. Когато става дума за работа и се скрият по комисиите, не можете да си представите колко хубаво работят тези хора. В момента, в който тръгнат камерите, започва такъв нощен бой с лопати, че просто се чудите дали това са същите онези хора”, коментира той.

Според него е по-важно кой ще спечели от проекта на Петков и Василев, като най-важно е това да са хората.

„От началото на миналия парламент тръгна една мода някакви хора да се завират някъде да си говорят по кабинети и по кафета. Което се случва по целия цивилизован свят. След което единият хитричко висва пред някой микрофон и се започва едно надприказване. А ние седим, гледаме и се чудим на кого да вярваме повече. Това са глупости”, смята той.

Според него Татяна Дончева може да се среща с когото иска. Проблем би било, ако някой предлага пари на друг.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com