Асен Василев се разшета. Совалки за министри и мнозинство

Започват преговори между ПП и БСП

Асен Василев се разшета. Совалки за министри и мнозинство | StandartNews.com

Кандидатът за премиер на „Продължаваме промяната” Асен Василев се разшета. Започна совалки за министри и парламентарно мнозинство, което да ги избере.

Очаква се днес "Продължаваме промяната" да започне преговорите с коалиционните си партньори БСП и Демократична България.

Малко след като вчера президентът Румен Радев връчи проучвателния мандат на Василев, председателят на парламентарната група на политическата сила Андрей Гюров анонсира пред БНТ, че преговорите стартират в събота.

"Преговорите ще водим отделно с парламентарните групи, като ще се срещаме с тях по големина в парламента. Така че започваме с "БСП за България", след това "Демократична България", каза Гюров.

Още нямаме 121 депутати, призна в „Панорама” Асен Василев. И допълни, че изобщо не е сигурен, че ПП може да получи такава подкрепа, защото разчита само на нови отцепници от ИТН. Сигнали за нови люспи обаче няма.

Според Гюров намирането на 121 депутати е "цивилизационен избор" на българските политици да подкрепят посоката, избрана от българските граждани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай