Андреева иска диалог между НЗОК и останалите институции

Андреева иска диалог между НЗОК и останалите институции | StandartNews.com

София. Трябва да има диалог между Национална Здравноосигурителна каса (НЗОК) и всички останали институции. Това каза министърът на здравеопазването Таня Андреева в предаването „Неделя 150" по БНР. Тя обясни, че Здравната каса е обществена институция, която трябва да работи напълно прозрачно. „За съжаление този диалог не върви нормално, не върви по начинът, по който се очаква това нещо да се случи", обясни Андреева.

Здравният министър каза, че е поискала оставката на д-р Пламен Цеков, защото има недостиг на пари за лекарства и прегледи и липсва диалог между институциите. Тя уточни, че шефът на НЗОК е имал възможност да разговаря с тях още миналата седмица, но той е отказал. Тя е му е изпратила писмо с въпроси, но той й отговорил, че само парламентът може да поиска подобно нещо от шефа на касата.

„Опитах диалог, но не се получи", каза още Андреева. Тя уточни, че не може да предприеме стъпки за овакантяване на поста на Цеков, защото това не са нейни правомощия, а на парламента.

Министърът на здравеопазването обясни, че смята да разговаря с Лекарския съюз и всички съсловни организации във връзка с Национален рамков договор, за да може той да бъде подписан по-скоро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай