1 млн. литра некачествено гориво изтеглени от пазара

650 лв. ще е минималната заплата до 2021 г., каза Караниколов

1 млн. литра некачествено гориво изтеглени от пазара | StandartNews.com

Министерството на икономиката контролира качеството на горивата. Тази година изтеглихме 1 милион литра некачествено гориво от пазара. Това съобщи пред БНТ министърът на икономиката Емил Караниколов. Той припомни, че цените на горивата се диктуват от международните пазари.

"Правителството продължава да следва своите политики по изпълнение на програмата. Имаме около 400 милиона лева повече за образование. Имаме увеличение на заплатите. В социалната сфера имаме увеличаване с около половин милиард лева. Хората с увреждания в момента виждат в това правителство решение на техните проблеми. Това правителство решава проблеми. Те не искат ново правителство", заяви министърът. Той бе категоричен, че до 2021 г. минималната заплата в страната ще бъде 650 лева.

По повод продължаващите протести срещу социалното неравенство в страната Емил Караниколов коментира: "Проблемът е в доверието, защото хората са на ръба. Ние започнахме от дъното, но в момента България има икономически ръст. Видно е обаче, че нещата се случват бавно". От 2007 г. до момента преките чужди инвестиции в страната ни са над 1 милиард и 300 милиона евро, каза още Караниколов. Според него българите от чужбина ще се завърнат у нас, когато се увеличат достатъчно доходите и когато политиките са ясни и прозрачни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай