Защо Митрофанова ни плаши? Кой даде обяснение

Певицата Диана Дафова и Вальо Михов с коментар за войната

Защо Митрофанова ни плаши? Кой даде обяснение | StandartNews.com

Певицата Диана Дафова коментира напрежението между руския посланик Елеонора Митрофанова и правителството.

"Не виждам особена дипломация в крайните изказвания. Това не е случайно от страна на Митрофанова. Едва ли тя би си позволила като лично отношение да прави някакви такива изявления. Получила е някаква насока и това не е случайно. Така се поучава едно разделение на българското население - тези, които са русофили, по-старото поколение, и другите, които осъждат войната.

Търси се едно напрежение, защото това размива границата на дипломацията. Аз виждам една доста остра намеса, която не е случайна. Има съвсем ясни сигнали, които имат посока", каза тя в предаването "Пресечна точка" по "Нова телевизия". 

"Много голяма част от българите са пристрастни, имат пристрастия към Русия, от миналото. Да, никой не одобрява войната. Трябва да се помисли малко - а след това накъде? Това са дипломатически отношения, в тях трябва разчупеност, а не прибързаност. Не споря за крайните й изкази. Това ще си го решат на политическо ниво. 

Ако има някаква ескалация нагоре ще е по-лошо. Трябва да има някакво ниво, да се успокои малко топката", каза пък бившият президент на БФС Валентин Михов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай