Неделя,

Защо Митрофанова ни плаши? Кой даде обяснение

От: Редактор -
5453
Защо Митрофанова ни плаши? Кой даде обяснение
A
A
A

Певицата Диана Дафова коментира напрежението между руския посланик Елеонора Митрофанова и правителството.

"Не виждам особена дипломация в крайните изказвания. Това не е случайно от страна на Митрофанова. Едва ли тя би си позволила като лично отношение да прави някакви такива изявления. Получила е някаква насока и това не е случайно. Така се поучава едно разделение на българското население - тези, които са русофили, по-старото поколение, и другите, които осъждат войната.

Търси се едно напрежение, защото това размива границата на дипломацията. Аз виждам една доста остра намеса, която не е случайна. Има съвсем ясни сигнали, които имат посока", каза тя в предаването "Пресечна точка" по "Нова телевизия". 

"Много голяма част от българите са пристрастни, имат пристрастия към Русия, от миналото. Да, никой не одобрява войната. Трябва да се помисли малко - а след това накъде? Това са дипломатически отношения, в тях трябва разчупеност, а не прибързаност. Не споря за крайните й изкази. Това ще си го решат на политическо ниво. 

Ако има някаква ескалация нагоре ще е по-лошо. Трябва да има някакво ниво, да се успокои малко топката", каза пък бившият президент на БФС Валентин Михов.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички