Заради съмнение за убийство спряха погребение на пастир

Заради съмнение за убийство спряха погребение на пастир | StandartNews.com

Петрич. Роднини спряха погребение на пастир в петричкото село Коларово. Драмата с прекъсването на тъжния ритуал стана преди обяд в четвъртък, след като близки на мъртвия по време на поклонението случайно откриха следи от насилие по тялото му. Те веднага отменили погребението, което било насрочено за 12,00 часа и се обадили в полицията в Петрич.

В сряда сутринта селският пастир Евтим бил намерен мъртъв в постройката до кошарата на козите, които пасял. Открила го съпругата му Роска, която е бивша учителка. Тя отишла да го търси, след като козарят не си дошъл у дома предната вечер. В джоба на мъжа й стояли непокътнати парите, които носел със себе си.

„Жената го прибрала вкъщи и го приготвила за погребение. Но роднини открили по-късно отоци и синини по трупа. Човекът не е боледувал, изглеждаше здрав. Дойдоха от полицията и прибраха тялото, сигурно ще му правят аутопсия, за да установят причините за смъртта на мъжа", разказа кметът на Коларово Атанас Гошев.

„Погребението наистина е спряно. Назначена е съдебно-медицинска експертиза на трупа и е образувано досъдебно производство", заяви Йорданка Шаркова от пресцентъра на ОД МВР – Благоевград. На място са изпратени криминалисти, които да разследват случая. Не е ясно защо предния ден съпругата на починалия не е уведомила органите на реда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай