ВЪВ В. "СТАНДАРТ"-Скопие избира: Гоце или Европа

София може да подходи по гръцки към македонския инат

ВЪВ В. "СТАНДАРТ"-Скопие избира: Гоце или Европа | StandartNews.com
  • София може да подходи по гръцки към македонския инат

Македонският инат да не признаят Гоце Делчев за българин може да сложи прът в европейското колело на Скопие, прогнозират учени и политици.

ВИЖ ОЩЕ: Македонският президент: Гоце е българин!

Националистите в кабинета "Борисов" вече дадоха знак, че искат София да подходи по гръцки тертип към западната ни съседка.
Атина даде ултиматум и блокира с години мераците на Скопие за влизане в НАТО и ЕС, докато в бившата югорепублика не се отказаха от Александър Македонски, Звездата на Вергиния и не се прекръстиха на Северна Македония.
Сега ние имаме шанса да повторим упражнението, защото през октомври страните от ЕС трябва да решат дали да дадат пътна карта на Скопие и Тирана за европейската общност.
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров първи поиска анекс към договора за добросъседство, който да сложи край на македонските претенции към историята ни. На същия акъл е и вицепремиерът и водач на ВМРО Красимир Каракачанов. Тяхната юнашка позиция се харесва на повечето българи, а това се отчита и от премиера.
Според запознати скоро външният министър Екатерина Захариева ще получи мисия да обясни на властите в Скопие, че разприте по исторически теми и личности трябва да приключат до октомври. В противен случай София не само няма да лобира в Брюксел за зелена светлина пред Северна Македония, но ще бъде категорично против.  

Всички гледни точки по темата четете в петъчния "Стандарт", който вече е на вестникарските сергии!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай