Ужас в Испания. Откриха тялото на наш тийнейджър

Той изчезна в нощта на 4 срещу 5 януари

Ужас в Испания. Откриха тялото на наш тийнейджър | StandartNews.com

Източник: БЛИЦ

Шок в Испания. Властите откриха в четвъртък следобед тялото на Ивайло Петров, 15-годишният български гражданин, който изчезна в нощта на 4 срещу 5 януари, предаде Блиц.

Безжизненото тяло на младежа бе открито на дълбочина 5 м във водите на Мар Менор край бреговете на Мурсия.

Тийнейджърът изчезна, когато заедно с още две местни момчета откраднали малка лодка, която се преобърнала. Тялото на Ивайло е намерено на километър и половина от пристанището на Лос Алкасарес. Градчето се намира на около 70 километра от Аликанте.

По данни на полицията преди изчезването си Петров, заедно с двама свои приятели – Франсиско Медина (22) и Хосе Давид (17), откраднали кану и отишли с него да плуват.

Полицейски източници, близки до разследването, обясниха за агенция EFE, че трупът е бил намерен на 1000-1500 м от пристанището на община Лос Алкасарес, когато тялото изплувало над водата. Преди откриването му, сънародникът ни е бил издирван по суша, въздух и вода.

Кметът на Лос Алкасарес изрази своите съболезнования на семейството и близките на Ивайло Петров.

По информация на Телесинко Иво „не е бил добър плувец“, докато двамата му приятели били открити невредими на малкия вулканичен остров Пердигуера.

Майката на момчето – Миглена Петрова, е убедена, че смъртта на сина ѝ не е нещастен случай, а „има нещо повече“.

В момента опечаленото семейство чака резултатите от аутопсията. Разследването по случая продължава.

Момчето е в неизвестност от 5 януари. Жител на Лос Алкасарес чул викове за помощ в района на дока около 2.30 сутринта и спасителен екип ги извадил, като тинейджърите страдали от хипотермия и се нуждаели от болнично лечение.

Още тогава семейство Петрови не вярва на разказите на двамата оцелели, а спасителите признаха, че има „противоречия“ в изявленията им, въпреки че основната им версия е, че Иво се е удавил.

Адвокатът на семейството Вероника Ене каза, че чака доклада на спасителите, преди да обмисли каквото и да е частно правно действие. „Наистина искаме да знаем какво се е случило тази нощ и защо синът й никога не се върна у дома“, каза Ене.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай