Сряда,

Учат малките на първа помощ в училище

От: СТАНДАРТ -
Учат малките на първа помощ в училище
A
A
A

Световният ден на първата помощ е днес. Той се отбелязва от 2000 г. по предложение на Международната федерация на червения кръст и червения полумесец всяка втора събота на септември. У нас той ще бъде посветен на инициативи, свързани с децата.

От 10:30 часа в Южния парк-английската поляна, столичната организация на БЧК ще отбележи Световния ден на първата помощ, който е под мотото “Първа помощ в училище”.

Младежкият авариен екип-София, ще демонстрира основни техники и ще разиграе ситуация на пътнотранспортно произшествие с пострадали хора. В специално поставени шатри ще бъдат показани различните видове превръзки, правилното оказване на първа помощ и използването на автоматичен външен дефибрилатор, съобщиха от БЧК.

Най-малките ще имат възможност да се изявят в конкурса за рисунка на тема: “Първа помощ при транспортен инцидент на път за училище“, да покажат знания във викторината по пътна безопасност и да се забавляват с играта „Не се сърди човече“. Най-добрите ще получат награди.

В 12:00 часа всички участници и гости ще се хванат за ръце и ще образуват традиционната в цял свят „Човешка верига” в подкрепа на първата помощ за всички нуждаещи се.

 

По време на събитието ще бъдат спазени мерките за безопасност с цел превенция на разпространението на COVID-19 и ще бъдат използвани лични предпазни средства.

Участниците ще се движат по определени за целта маршрути, а екип от доброволци ще информира и ориентира участниците и зрителите за това.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички