Хора бесни! Правят списъци за ферибот от Самотраки

Нашенци, блокирани на гръцкия остров от дни, се оплакват от скандали и разправии

Хора бесни! Правят списъци за ферибот от Самотраки | StandartNews.com

Започна извозването на блокираните туристи от гръцкия остров Самотраки. Местните власти осигуриха един ферибот, който извози около 200 автомобила. За хората бяха изпратени три лодки, които събраха едва 600 човека.

По информация на консулството ни в Солун, блокираните са около 1500 души.

Българите, които вече няколко дни не могат да си тръгнат, обясниха пред Нова телевизия, че напрежението ескалира. Туристите се записвали в списъци, за да може да си гарантират качването на следващия курс, който се осъществи в сряда вечерта. Част от сънародниците ни не са успели да се качат и тогава. Българските туристи там разказват за пълна дезорганизация и липса на информация.

„Цялата организация е безумна и това трае 5 или 6 дни. Дойде един кораб само за коли. Качи ни автомобилите. А причината, поради която не качвал пътници, е, че нямало спасителна лодка. Блъскаме се на някаква опашка, за да се запишем за пътнически кораб, евентуално за четвъртък сутринта”, казва Александър Малюк.

„Пратили са три лодки за сряда, които са запълнени. Общо взето е пълен хаос, а хората са отвън и полудяват. Има скандали и разправии”, добавя Николай Николов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай