Цигара подпалила Ковид-отделението в Сливен

Ужас в болницата в Сливен

Цигара подпалила Ковид-отделението в Сливен | StandartNews.com

Пожар в COVID отделението в Сливен взе три жертви. Загиналите са мъже на възраст 66, 70 и 81 години. Вероятната причина засега се смята запалена цигара от един от пациентите, стана ясно след разговор на здравния министър д-р Стойчо Кацаров с директора на МБАЛ "Хаджи Димитър" в Сливен.

Сигналът за огъня е получен към 2.40 ч. тази нощ. Пламъците тръгнали от стая на четвъртия етаж. Евакуирани са и хора от съседни стаи. Бързата намеса на пожарникарите е успяла да предотврати още по-голяма трагедия.

 „Потвърждавам: три са жертвите в отделението. Сигналът е подаден в 2.39 ч. тази нощ. Веднага на място се отзовават два екипа. Горя стая на четвъртия етаж на болницата в отделението за пациенти с COVID-19. Дежурен екип е останал на място до 04.20 ч. В болничната стаята са открити двама починали и един пострадал с множество изгаряния, който е откаран от екип на ЦСМП – Сливен, като по-късно е починал от нараняванията. Евакуирани са шестима болни от две съседни стаи в отделението. Пожарът не е тръгнал от кислородната инсталация”, обясни директорът РД „Пожарна безопасност” Сливен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай