Температурни рекорди у нас! Кога идва страшното

Къде бяха отчетени тези градуси

Температурни рекорди у нас! Кога идва страшното | StandartNews.com

Поредната лудост на времето е в ход. Часове преди рязката промяна имаше температурни рекорди.

Днес Хасково би температурните рекорди. Живакът скочи до 18,8 градуса, което е най-високата стойност за над 90-годишните професионални наблюдения на времето в южния областен център.

Досега най-топло на този ден е било миналата година, когато уредите са показали 17,8 градуса.

Последният регистриран температурен рекорд в Хасково бе за втория ден на Коледа 26 декември миналата година, когато бе измерена температура от 19,4 градуса, пише БТА.  

Още тази нощ  нахлува студен въздух. Валежите от дъжд ще обхванат страната, като в Северна и Западна България бързо ще преминат в сняг и ще започне да се образува снежна покривка.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде значително по-високо от средното за месеца.

В събота в цялата страна вятърът ще се ориентира от североизток, ще бъде умерен и временно силен и с него ще продължи да нахлува студен въздух.

Ще бъде облачно, с повсеместни валежи предимно от сняг, преди обяд в Югоизточна България и крайните югозападни райони - от дъжд, но със застудяването и там бързо ще премие в сняг.

Ще се образува снежна покривка, в повечето райони - между 5 и 10 см; в Предбалкана и Рило-Родопската област, където има условия валежите да са значителни, дебелината на снежната покривка ще достигне до 25-30 см., съобщават от НИМХ.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай