Таксиметрови шофьори протестират пред Столична община

Протестиращите искат увеличение на тарифите за превоз с от 15 до 20 на сто, повече и по-добри стоянки, снабдени с тоалетни...

Таксиметрови шофьори протестират пред Столична община | StandartNews.com

Втори протест на таксиметрови шофьори пред Столичната община се провежда днес, предаде БНР. Със скандирания "оставка" и освирквания и този път, както в края на миналия месец, те поискаха увеличение на тарифите за превоз с от 15 до 20 на сто, повече и по-добри стоянки, снабдени с тоалетни.

"Не сме доволни", казаха шофьорите, "основно от това, че вече седем години не се спазва законът за автомобилните превози, в който на Столична община е вменено задължението да въведе минимални и максимални цени на територията на Столична община. До момента са въведени само максимални такива, които са в ущърб на клиента. Законът трябва да се изпълнява. Има колеги, които работят под себестойност".

Шофьорите настояват още да имат право да ползват бус лентите в столицата, за да могат да се придвижват по-бързо.

По отношение на стоянките искането е да се подобри тяхното състояние, местоположението им и да се увеличи техният брой. Ако тези искания не бъдат изпълнени, "ще направим всичко възможно, за да си отидете всички".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай