Седмицата започва със студ, носи и по-топло време

Максималните температури в повечето места ще са между 0° и 5°, в София - 1-2 градуса

Седмицата започва със студ, носи и по-топло време | StandartNews.com

Днес преди обяд над Северна и Източна България ще се задържи с ниска слоеста облачност. Над югозападните райони облачността ще се разкъсва и намалява. След обяд в западната половина от страната ще бъде предимно слънчево, докато на изток облачността все още ще е значителна, без валежи. Ще духа слаб северозападен, в Източна България – умерен северен вятър. Максималните температури в повечето места ще са между 0° и 5°, в София - 1-2 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно облачно с ниска слоеста облачност, без валежи. Привечер и през нощта срещу вторник облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб, след обяд - умерен северен вятър.

Максималните температури ще са 3°- 5°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 7° - 8°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен вятър от север-североизток. Максималната температури на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра - около минус 5°.

Във вторник и сряда ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е от запад-северозапад, слаб, главно в Дунавската равнина и по Черноморието до умерен, по-късно през втория ден ще започне да се усилва. Минималните температури ще са до минус 5°, минус 7°. Дневните ще се повишат значително, но за кратко. В сряда максималните ще достигнат на места до 12°-14°, но по-късно през деня с усилване на северозападния вятър ще започне бързо застудяване. Облачността временно ще се увеличи, в четвъртък ще е променлива, почти без валежи. Ще бъде ветровито и сравнително студено – минималните температури ще се повишат, максималните ще се понижат. В петък вятърът ще отслабне, до вечерта ще се смени с югозападен. Ще преобладава слънчево време.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай