Самотен баща има нужда от помощ, за да плати скъпо лечение

Борбата за живот продължава: Светлозар е с тежко заболяване и има нужда от финансова помощ

Самотен баща има нужда от помощ, за да плати скъпо лечение | StandartNews.com

Светлозар Дончев е на 47 години и е диагностициран с болестта на Бюргер (Buerger's Disease).

Болките и проблемите на Светлозар започват през 2019 година, когато в следствие на силен стрес след тежък за него и двете му малолетни деца развод, се отключва заболяването. Въпреки че диагнозата му е потвърдена от трима независими лекари, той не спира да вярва и да се бори за собствения си живот и този на двете си малолетни деца, които след развода са му присъдени и отглежда сам. Светлозар избира да се бори пред риска да остане в инвалидна количка завинаги. Всеки месец, обаче се нуждае от скъпоструващо лечение, за да продължи да ходи. Преди да заболее, Светлозар е имал сигурна и постоянна работа, с която е издържал и изхранвал децата си. Болестта обаче го прави нетрудоспособен и проблемите му започват да се задълбочават. И точно когато всичко изглежда безнадеждно, приятели на Светльо проявяват милосърдие и солидарност и организират няколко дарителски кампании, чрез които са събрани средства както за лекарства за лечението му, така и за дрехи и храна на децата му.

„Болката е невероятна, но няма да спра да се боря за живота си и живота на децата ми. Благодарен съм на всички хора с добри сърца, които въпреки пандемията и всички негативни последици от нея, проявиха солидарност и даряват средства чрез които спасяват мен и децата ми. Мечтая един ден отново да съм здрав и да се върна към нормалното си ежедневие и работа. Тогава ще мога да върна на всички хора направеното от тях добро за мен и двете ми деца”, каза Светлозар Дончев.

Тежкото заболяване на Светлозар е нелечимо, въпреки че може да се стопира с медикаменти. Лекарят, който досега го е лекувал, му съобщава, че при най-мрачния сценарий е възможно да се стигне до ампутация на краката.

Въпреки мрачните прогнози Светлозар получава лъч надежда, когато преди месец разбрал за неговия случай болен от същата болест човек от Бургас се свързва с него и му казва, че е преминал през процедура на инжектиране на стволови клетки в Турция, с което развитието на болестта трайно е стопирано. Инжектирането на стволови клетки е шанс за Светлозар да стопира заболяването и да не му бъдат ампутирани и двата крака. Необходимите средства за двете процедури заедно с предстоя в болницата са 50 000 лв., сума която е непосилна за семейството на Светлозар. Именно затова приятелите му решават да организират дарителска кампания, чрез която да бъдат събрани необходимите средства за извършване на инжектиране на стволови клетки.

"Нека в този труден за цялото ни общество момент да бъдем съпричастни и солидарни и нека всеки да дари колкото може средства, за да помогнем на Светлозар да оздравее и да се върне към нормалния си живот, работата и грижата за двете си деца", призоваха приятелите на Светльо.

Сметката, по която може да дарите средства и да помогнете на Светлозар, е:

IBAN: BG81STSA 93001528735995

BIC: STSABGSF

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

e-mail: [email protected]

PayPal: Svetlozar Donchev

Телефон за връзка със Светлозар за дарение на храна и дрехи: 0877717471

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай