Румен Радев с призив към държавата

Държавният глава посочи

Президентът Румен Радев призова за повече прозрачност в управлението на държавата. Той участва в церемонията по връчване на наградите "Златна мартеница" за принос към бизнеса у нас на сдружението "Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес".

При връчването на отличие на винарско имение "Драгомир" държавният глава посочи:

"Напоследък най-модерната дума е "прозрачност" - прозрачност на управление, прозрачност на решенията, прозрачност на изготвяне на меморандумите, на коалиционните споразумения и на всичко около тях. Мога да ви кажа, че този принцип на прозрачност отдавна е въведен в тази винарна. Когато аз я посетих, там целият производствен цикъл - от влизане на гроздето до бутилирането и извеждането в магазина - е зад едни огромни стъкла, като се вижда целият цикъл. Аз искам да пожелая този принцип да се пренесе наистина и в държавата".

Президентът подчерта, че държавата и бизнесът трябва да си сътрудничат:

"Ние виждаме устрема на малкия и на средния бизнес - с много иновативност, с много високо ниво на амбиция и огромен труд - как лети напред и в същото време държавата "се влачи", а понякога наистина се включи и "задна скорост". Ние трябва и най-вече заедно с вас да направим така, че държавата и бизнесът да гледат в една посока, да имат заедно едно високо ниво на амбиция, да си сътрудничат и да бъдат партньори". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай