Рекордно силен вятър в Пазарджик и Сандански

От НИМХ предупредиха

Рекордно силен вятър в Пазарджик и Сандански | StandartNews.com

Днес ветровете в Пазарджик бяха най-силни. Те достигнаха до 32 метра в секунда, каза за БТА Евгения Трайкова, дежурен в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Тя уточни, че вятърът с пориви над 30 метра в секунда е ураганен.

Силен е бил вятърът в Сандански – 21 метра в секунда. До 20 метра в секунда са били поривите на вятъра в Ново село, Лом и Оряхово, до 19 метра в секунда – в Хасково, а до 18 метра в секунда -  в София.  Вятърът е бил силен - 17-18 метра в секунда, и във Враца, Монтана, Кнежа, Ловеч, Кърджали, Чирпан, Кюстендил.

За днес НИМХ обявиха предупреждение от първа степен - жълт код, за силен северозападен вятър в 13 области от страната.

Трайкова каза, че за утре няма предупреждения за опасни явления. Според прогнозата на НИМХ през следващото денонощие облачността ще е по-често значителна и на много места ще превали, предимно слаб сняг.. Вятърът ще отслабне, но в Източна България ще се задържи умерен, от север-северозапад.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
koralle700
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи