Неделя,

Протестът на синдикатите ще е до края на ноември

От: сс -
A
A
A

Протестът на синдикалните организации на КТ Подкрепа и КНСБ ще се проведе до края на ноември, точната дата ще определят Пламен Димитров и Димитър Манолов в зависимост от това кога ще бъде насрочено обсъждането на бюджета в парламентарните комисии. Това заяви Тодор Капитанов, председател на пНационалния стачен комитет на КНСБ,  по Канал 3. Той заяви, че днес следобед двата синдиката са сформирали общ стачен комитет и са депозирали в Столична община уведомление за провеждането на демонстрацията.

Капитанов каза, че още не е ясно дали протестите ще са само един ден. Те ще се проведат независимо, че премиерът обяви, че няма да се входират промените за болничните.  Научихме за това решение на министър председателя по време на събранието на двата стачни комитети,  разкри Капитанов. Нямаме никаква гаранция, че Борисов или някой от коалиционните му партняори няма да повдигне тази тема наново, каза той.

Нямаше нито един от двете организации, който да беше резервиран относно провеждането на протеста, увери Капитанов. На срещата присъствали учители, полицаи, транспортни работници, железничари, пожарникари. Всички те настояват от нашите лидери да направят протеста, заяви синдикалистът.

Продължаваме да очакваме лидерската среща с Борисов, както и спешно свикване на Тристранката за наболелия проблем, заяви Капитанов.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички