Протести в Сливен. Причината (снимка)

Събраха се пред окръжния съд

Протести в Сливен. Причината (снимка) | StandartNews.com

Близки на прострелян и убит 26-годишен мъж от Сливен през 2022 година изразиха недоволството си от постановената от окръжния съд присъда на убиеца му. Извършителят е осъден на 4 години лишаване от свобода, а мъжът, с чийто пистолет е направено престъплението - на две години условно, с четири години изпитателен срок. 

Близките на убития Иван Железчев са възмутени как съдът е преквалифицирал обвинението от предумишлено в непредумишлено и така присъдите са станали минимални. Диана Димитрова, сестра на убития заяви, че ще обжалват пред Апелативния съд в Бургас.

"Ние настояваме за най-малко 15 години затвор, за да си ги излежи тези 15 години, за да има някаква утеха, за да има някакво успокоение за нас, че те са си получили заслуженото"

Майката на убития Люба Железчева коментира, че не приема решението на съда и заподозря незаконни практики в работата на магистратите, а бащата Железчо обяви, че не приема присъдата за нормална."

"Защото не може в един момент да съдим за умишлено и в последния момент делото да се обърне за неумишлено убийство"

"Къде има една дума, за един кон, за една каруца ще те одрънкат, а аз убийство и то умишлено – четири години"

Окръжна прокуратура Сливен вече протестира издадената присъда. Инцидентът става в края на януари 2022 година, когато  в рокерски частен клуб след игра на билярд стрелецът иска пистолета от законния му притежател, след което подгонва Иван и още един младеж и го прострелва смъртоносно с три куршума.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай