Показаха специална версия на Peugeot 208

Показаха специална версия на Peugeot 208 | StandartNews.com

Тридесет години след лансирането на култовия спортен автомобил Peugeot 205 GTi френската компания показа специална версия на сегашния представител в сегмента, посветена на юбилея. Моделът 208 GTi 30th бе една от звездите на тазгодишния "Фестивал на скоростта" в Гудууд.

Автомобилът е в двуцветно изпълнение - черен мат и червен металик. Джантите са 18-цолови, през които се виждат спирачните апарати "Брембо". В задната част изпускателната система завършва с хромирани заоблени накрайници, които подчертават звука на мотора.

Автомобилът се предлага с новия 1,6-литров THP двигател, отговарящ на стандарта Еuro6, който е оборудван със Stop & Start система. Максималният му въртящ се момент е 300 Nм, а максималната мощност - 208 конски сили. Комбиниран е с 6-степенна механична скоростна кутия. 208 GTi 30th ускорява от място до 100 км/ч за 6,5 сек, а максималната му скорост е 230 км/ч. Шасито на автомобила е снижено с 10 мм, а предната и задната следа са увеличени съответно с 22 и с 16 мм. Окачването е променено, а системата ESP и тракшън контролът са пренастроени с цел намаляване тяхното въздействие при каране, освобождаване на теглителната сила и възможност за пълноценно функциониране на Torsen диференциала.

Официалната премиера на лимитираната серия Peugeot 208 GTi 30th ще се състои на Международното автомобилно изложение в Париж през септември. Продажбите започват 2 месеца по-късно. Колата ще се предлага и в традиционните цветове на GTi - Blanc Perle Nacre (бяла перла) и Rouge RKuby (рубинено червено).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай