Откриха невиждано чудо в Черно море! На километри от нас

То може да унищожи голям кораб

Откриха невиждано чудо в Черно море! На километри от нас | StandartNews.com

Притеснително военно откритие бе направено много близо до нас.  

Във водите на Черно море бе открита невиждана досега надуваема лодка камикадзе. Тя е била заседнала на румънския бряг, само на няколко километра северно от България. Местните власти са я изтеглили безопасно от бреговете на Тузла до съседното пристанище в Констанца.

Опасната находка е проучена от специалисти и техният доклад посочва, че става въпрос за модифицирана версия на американската спасителна лодка AM-800 с алуминиев корпус и дължина 9,5 метра. Тя вероятно е била доставена от САЩ на Украйна и преправена да унищожава руски бойни кораби.

Оборудването на лодката камикадзе включва два извънбордови двигателя, радиопредавател и установка с голяма бойна глава от стара съветска противокорабна ракета "Рубеж“. Все още не е потвърдено дали плавателният съд принадлежи на Украйна.

Лодката може да унищожи голям кораб, нещо което не може да бъде постигнато например само с един обикновен надводен дрон, каквито се ползват във войната срещу руския флот. Бойната глава тежи 500 кг и е достатъчно мощна да срути основите и на голям мост, какъвто бе този над Керченския проток, пише "Телеграф".

След анализите на лодката румънските военноморски сили са били ангажирани да унищожат съда и бойната глава.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Mahno
преди 2 седмици

Мъ кък Усрайнъ въ, Русия е виновна

Откажи