Натоварен трафик по границите, вижте къде са тапите

Нормално е движението през пунктовете с Република Северна Македония и с Турция

Натоварен трафик по границите, вижте къде са тапите | StandartNews.com

Трафикът за товарни автомобили на някои от граничните контролно-пропускателни пунктовете (ГКПП) с Гърция и Румъния е интензивен, съобщиха от МВР.

На ГКПП „Кулата“ с Гърция движението за товарни автомобили на изход е натоварено. От полицията припомнят, че през пунктовете „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси. Съветът на Главна дирекция „Гранична полиция“ е гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване, освен „Кулата“ и „Маказа“, и останалите гранични пунктове на българо-гръцката граница - ГКПП „Илинден", ГКПП „Златоград", ГКПП „Ивайловград" и ГКПП „Капитан Петко войвода".

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход на граничните пунктове „Дуранкулак“ и „Кардам“ на българо-румънската граница. Извършва се монтаж на допълнителна покривна конструкция на двете крайни трасета на ГКПП „Видин“ на изход и на вход в България. Движението се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация, припомнят от МВР. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа"/ „Липница“ и „Крушари"/ „Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 ч.

Изключително интензивен трафик на граничния пункт “Дунав мост” при Русе. Не само през уикенда, но и в първите делнични дни, километрични колони от автомобили чакат с часове преминаването от румънска към българска страна.

Във вторник сутрин опашката от автомобили не е толкова голяма. Километрична е обаче опашката от камиони. За да освободят трафика в понеделник около три часа от българска страна на границата работеха пет пропускателни гишета, а за автомобилите бе въведена облекчена проверка. От румънска страна обаче се образува голяма опашка, защото за преминаване по моста се заплаща такса, което отнема време.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове със Сърбия. От МВР уточняват, че в зоната на ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства.

Нормално е движението през пунктовете с Република Северна Македония и с Турция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай