МВР с нова информация за метеорита

Към 23:00 ч. снощи е постъпила информация и от колегите от Румъния

МВР с нова информация за метеорита | StandartNews.com

Няма инцидент, има природно явление, при силния тътен, който е чут снощи във Видин. Това заяви на брифинг старши комисар Петър Коцин, директор на Областната дирекция на МВР в града. Към момента обстановката е напълно спокойна, няма пострадали хора, добави той.

Около 22:00 ч. на територията на област Видин е чут силен тътен, съобщи МВР. Към района веднага са изпратени екипи на полицията във Видин, които са направили оглед. По данни на румънските власти се касае за метеорит, който се е взривил във въздуха.

Според старши комисар Петър Коцин експертите трябва да кажат какво точно е природното явление.

На територията на област Видин няма напрежение и всичко е спокойно, каза той. Още снощи са насочени всички налични сили на областната дирекция на полицията и са направили обход в района, търсили са евентуално пострадали хора. Не са установени възникнали пожари и материални щети, няма и сигнали за такива.

Има един подаден сигнал – от село Гомотарци, в 21:50 ч., че в близост до стопанска постройка се е чул силен гръм. На много места в цялата област се е чул тътен, за това бяха мобилизирани всички налични сили, обясни директорът на областната полиция.

Към 23:00 ч. снощи е постъпила информация и от колегите от Румъния, че се касае за природно явление, допълни ст. комисар Петър Коцин.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Какво точно прелетя над България, първи версии на астрономите

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай