Може да носите чадър на молитвата с папата

Разрешени са и бутилки с вода

Може да носите чадър на молитвата с папата | StandartNews.com

Може да носите чадър на неделната молитва на папа Франциск на пл. „Свети Александър Невски“. „Царице небесна“ започва точно в 13 ч. Но до нея ще се допускат само хора, минали през КПП-ата за контрол на площада. Затова, ако искате да видите папа Франциск, отидете поне два часа по-рано.

ВСИЧКО ЗА ВИЗИТАТА НА ПАПА ФРАНЦИСК ЧЕТЕТЕ ТУК

Днес се очакват проливни дъждове. Затова е разрешено освен дъждобрани хората да носят и чадъри. Позволено е да имате в себе си и вода. Няма да се допускат лица в нетрезво състояние.

"Наблюдаваме всички трасета, по които ще преминат кортежите. Мероприятието е доста сериозно и от всички служби работят на територията на столицата и на Раковски. Има командировани полицаи от цялата страна", каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Иванов обясни, че мерките за сигурност, които се предприемат са различни в зависимост от степента на застрашеност на охраняваното лице. По думите му папата трудно се охранява и не спазва протокола. Той уточни, че за това мероприятие подготовката тече от миналата година и има връзка с охраната на папа Франциск.

"Хубаво е хората да дойдат няколко часа преди самото мероприятие. На контролно пропускателните пунктове ще има рентгенови рамки за проверка, но предвид лошото време, освен чадъри, хората ще трябва да си донесат и дъждобрани. Те не трябва носят хладно оръжие, а със себе си да имат документ за самоличност", каза още главният секретар на МВР.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай