Сряда,

Може да носите чадър на молитвата с папата

От: Стандарт -
Може да носите чадър на молитвата с папата
A
A
A

Може да носите чадър на неделната молитва на папа Франциск на пл. „Свети Александър Невски“. „Царице небесна“ започва точно в 13 ч. Но до нея ще се допускат само хора, минали през КПП-ата за контрол на площада. Затова, ако искате да видите папа Франциск, отидете поне два часа по-рано.

ВСИЧКО ЗА ВИЗИТАТА НА ПАПА ФРАНЦИСК ЧЕТЕТЕ ТУК

Днес се очакват проливни дъждове. Затова е разрешено освен дъждобрани хората да носят и чадъри. Позволено е да имате в себе си и вода. Няма да се допускат лица в нетрезво състояние.

"Наблюдаваме всички трасета, по които ще преминат кортежите. Мероприятието е доста сериозно и от всички служби работят на територията на столицата и на Раковски. Има командировани полицаи от цялата страна", каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Иванов обясни, че мерките за сигурност, които се предприемат са различни в зависимост от степента на застрашеност на охраняваното лице. По думите му папата трудно се охранява и не спазва протокола. Той уточни, че за това мероприятие подготовката тече от миналата година и има връзка с охраната на папа Франциск.

"Хубаво е хората да дойдат няколко часа преди самото мероприятие. На контролно пропускателните пунктове ще има рентгенови рамки за проверка, но предвид лошото време, освен чадъри, хората ще трябва да си донесат и дъждобрани. Те не трябва носят хладно оръжие, а със себе си да имат документ за самоличност", каза още главният секретар на МВР.

 


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички