Мистерия! Прокълнато ли е Народното събрание

Проф. Андрей Пантев също даде отговор на тази спекулация

Мистерия! Прокълнато ли е Народното събрание | StandartNews.com

Какво ще сътворят новите депутати за по-доброто бъдеще на нацията и каква следа ще оставят в историята, само времето ще покаже.

Ако се съди по твърде честото ходене на избирателите до урните, парламентаризмът ни е в криза. Сякаш открай време парламентарната заседателна зала е абонирана за конфликти и противопоставяне, даже за побоища, вместо за градивни спорове и уважение към противоположното мнение.

Според преданията лошата енергия, тегнеща над Народното събрание се дължи на факта, че сградата е построена върху турско гробище, а под нея минават тайни тунели. Не съществуват обаче убедителни данни, които да потвърдят тази информация.

Историкът проф. Андрей Пантев е категоричен, че тези мистификации тръгват от хора, които нямат с какво друго да впечатлят останалите.

Иначе сградата с надпис „Съединението прави силата“ е една от първите обществени постройки, издигнати след Освобождението. Тя е дело на арх. Константин Йованович – австриец с български корени. Решението за построяването й е взето на 4 февруари 1884 г. от кабинета на премиера Петко Каравелов. Идеята била сградата да може да се използва за обществени развлечения като концерти, театри и др, пише Уикенд;.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай