Линда се бори с несподелена мъка. Как успява

Жената на Кирил Петков компенсира с работа

Линда се бори с несподелена мъка. Как успява | StandartNews.com

В мъка е потънала съпругата на Кирил Петков Линда. Февруари месец е сред най-тъжните за канадката, тъй като преди 3 години от този свят си отива нейната майка. Маргарет Маккензи издъхва на 2 февруари 2020 г. на 71-годишна възраст след тежка битка с диагнозата рак и множество преживени операции, пише Ретро.

Тя е страдала от злокачествен лимфом в продължение на години и е минала през дълго лечение, но без успех. Новината за смъртта ѝ сварва дъщеря ѝ Линда в България. Тогава жената на Кирил Петков по спешност заминава за родната Канада, за да изпрати своята майка. Той обаче не присъства лично на погребението на тъща си, а остава в България с дъщерите им, за да ги гледа.

Оттогава съпругата на бившия премиер не се е прибирала за годишнините от кончината на майка си, а почита паметта ѝ в София, като запалва свещ в нейна памет в катедралния храм „Св. Александър Невски“. В родината ѝ обаче всяка година нейните две сестри Анн и Даян, както и баща ѝ Джордж организират помен на покойната Маргарет.

Майката на Линда е била известен диетолог и дълги години е работила в болниците в долината Комокс в Канада. Пенсионирала се през 2013 г., но останала активна и обвързана с множество обществени каузи до края на живота си. До смъртта си помагала в местната обществена кухня, тъй като освен дипломиран специалист по хранене била и любител кулинар. Именно от нея Лина наследила афинитета си към готвенето, а и до ден днешен продължавала да приготвя десерти по семейните рецепти в своята сладкарница в София.

Преди да се разболее, тъщата на премиера е гостувала на семейството му в България многократно. Известно време дори е помагала на жена му в нейното заведение в центъра на София. През 2019 г. за последно е била на гости у нас и с внучките и зет си Кирил е изкачила Седемте рилски езера.

Тъгата по покойната си майка и близките си в чужбина Линда компенсира с работа. В момента тя подготвяла няколко нови кулинарни проекта, които съвсем скоро щяла да анонсира. След като придоби популярност покрай политическата кариера на мъжа си, искала да разшири бизнеса със сладкарницата и здравословните торти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай