КАРО ТРЕЙДИНГ: Сайтове тиражират лъжи. Кьовеши не ни разследва

Компанията никога не е участвала в строежа на „Турски поток”

КАРО ТРЕЙДИНГ: Сайтове тиражират лъжи. Кьовеши не ни разследва | StandartNews.com

Водещата строителна компания КАРО ТРЕЙДИНГ ООД не се разследва от европейската прокуратура. Твърденията на определени сайтове, че компанията ни е в списъка от 9 фирми, които екипът на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши разследва за злоупотреби със строителна техника за 6 милиона евро, са откровена лъжа. Това обяви в специална позиция компанията.  КАРО ТРЕЙДИНГ ООД никога не е участвала в строежа на „Турски поток”.Дружеството няма никакви отношения с която и да било от фирмите, тиражирани в медиите като обект на разследване от страна на европейската прокуратура, се казва още в позицията. Компанията заявява, че ще търси правата си по съдебен път за всяко уронване на доброто й име.

Ето цялата позиция на КАРО ТРЕЙДИНГ:

САЙТОВЕ ТИРАЖИРАТ ОТКРОВЕНИ ЛЪЖИ. КАРО ТРЕЙДИНГ ООД НЕ СЕ РАЗСЛЕДВА ОТ ЕВРОПЕЙСКАТА ПРОКУРАТУРА

Водещата строителна компания КАРО ТРЕЙДИНГ ООД не се разследва от европейската прокуратура. Твърденията на определени сайтове, че компанията ни е в списъка от 9 фирми, които екипът на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши разследва за злоупотреби със строителна техника за 6 милиона евро, са откровена лъжа. Тиражирането им, както и замесването на КАРО ТРЕЙДИНГ ООД във връзки с политически партии, е тежка манипулация, която цели уронване на доброто име и репутация на КАРО ТРЕЙДИНГ ООД.

В резултат на неверни и манипулативни твърдения на „ГД Боец” за несъществуваща връзка на КАРО ТРЕЙДИНГ ООД с изграждането на „Турски поток”, компанията бе проверена от Министерство на икономиката и ръководствата на администрираните от него оперативни програми. Нарушения не бяха открити. Оценката за КАРО ТРЕЙДИНГ ООД бе изключително висока – заключението на проверката сочи, че компанията е образец в изпълнението на европейските проекти.

КАРО ТРЕЙДИНГ ООД никога не е участвала в строежа на „Турски поток”.

КАРО ТРЕЙДИНГ ООД няма никакви отношения с която и да било от фирмите, тиражирани в медиите като обект на разследване от страна на европейската прокуратура.

Категорично настояваме съгласно Етичния кодекс на българските медии и европейските етични правила в журналистиката настоящето опровержение да бъде публикувано в пълен обем на същото място.

КАРО ТРЕЙДИНГ ООД настоява за изчистване името на компанията и категорично заявява, че ще приема всяко следващо свързване на компанията със случая като опит за умишлено злепоставяне на дружеството. При всеки опит за уронване авторитета на КАРО ТРЕЙДИНГ ООД ще търсим правата си по съдебен път.

Красимир Караиванов

Съдружник и управител на КАРО ТРЕЙДИНГ ООД

За КАРО ТРЕЙДИНГ ООД:

КАРО ТРЕЙДИНГ ООД е едно от водещите строителни дружества със специализация в областта на инфраструктурното строителство. Създадено през 2003 година със 100% частен капитал, Дружеството се развива динамично, като залага на квалификацията на ръководния и изпълнителския екип, и на инвестициите в технологичното оборудване и модерни технологии.

Награди:

През 2021 год. „КАРО ТРЕЙДИНГ” ООД е носител на СРЕБЪРНА награда в годишната класация на КАМАРАТА НА СТРОИТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ за постигнати резултати през 2020 г., четвърта група- строежи от благоустройствената инфраструктура, хидротехническо строителство и опазване на околната среда, раздел „ГОЛЕМИ“.

През 2020 год.„КАРО ТРЕЙДИНГ” ООД е носител на БРОНЗОВА награда в годишната класация на КСБ за постигнати резултати през 2019 г. категория раздел „ГОЛЕМИ“.

През 2019 год. „КАРО ТРЕЙДИНГ” ООД е носител на БРОНЗОВА награда в годишната класация на КАМАРАТА НА СТРОИТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ за 2018 г. в раздел „ГОЛЕМИ” за строежи от благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазването на околната среда.

През 2018 год. „КАРО ТРЕЙДИНГ” ООД е носител на БРОНЗОВА награда в годишната класация на КАМАРАТА НА СТРОИТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ за 2017 г. в раздел „ГОЛЕМИ” за строежи от благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазването на околната среда.

През 2016 год. „КАРО ТРЕЙДИНГ” ООД е носител на СРЕБЪРНА награда в годишната класация на КАМАРАТА НА СТРОИТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ за 2015 г. в раздел „ГОЛЕМИ” за строежи от благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазването на околната среда.

През 2013 год. „КАРО ТРЕЙДИНГ” ООД е носител на БРОНЗОВА награда в годишната класация на КАМАРАТА НА СТРОИТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ за 2012 г. в раздел „ГОЛЕМИ” за строежи от благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазването на околната среда.

В изданието Бизнес лидери в България 2013 „КАРО ТРЕЙДИНГ” ООД попада в първите 300 компании според критерия EBITDA и сред първите 20 според критерия Изменение на EBITDA в %.Положителните резултати за растежа на Дружеството са индикатор за водещата му роля за стабилизиране на българската икономиката. От тогава до днес Дружеството всяка година присъства в челните позиции на тази класация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай