Какво да правим с Македония. Експерт даде брилянтен пример

Нека да следваме примера на гърците

Какво да правим с Македония. Експерт даде брилянтен пример | StandartNews.com

Макроикономистът Аркади Шарков заяви в предаването "Пресечна точка" по "Нова телевизия", че България трябва да последва примера на Гърция и да гони докрай спазването на условията, които поставя на Република Северна Македония. Повод е съветът към правителството ни от страна на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която каза, че трябва да пуснем Македония в ЕС

"В момента Европа е със слабо управление в центъра. Китайците не зачитат Европейския съюз и Брюксел като ключов играч. Турция не зачита г-жа Фон дер Лайен като играч, не защото е жена, а просто защото не е достатъчно силна в ролята си, която изпълнява.

За разлика от Меркел. Според мен, трябва да последваме добрия пример на нашите братя съседи - гърците, и да се възползваме от тези неща, които изискваме, да успеем съответно да ги получим от страна на Македония като законодателство и като обещания.

И чак след това да приемем. Трябва да имаме ясно и единно послание, което да е по-скоро политическо, но и с националната идентичност и идея в основата. Тук сме България, независимо, че сме част от Европейския съюз. Имаме наш личен интерес. Както Гърция се погрижи, така трябва да последваме този пример", смята той.

Шарков каза и как трябва да бъдат усвоени парите по плана за възстановяване, който Европа одобри: "Въпрос е на преценка на нашето правителство да усвои парите така, че те да са в полза на хората, а не на определени бизнеси".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай