Дребна риба ли е Семерджиев. Шокиращ разказ на топкриминалист

Синът ми загина в подобна ситуацията, разкри Ботьо Ботев

Дребна риба ли е Семерджиев. Шокиращ разказ на топкриминалист | StandartNews.com

Обидно ми е, че една такава девойка е служителка на МВР. Това коментира пред Нова тв топкриминалистът Ботьо Ботев. Според него, "чадър" върху Георги Семерджиев е имало.

"Недопустимо е автомобилът на Георги Семерджиев при един такъв тежък случай да седи на открито, без да е охраняван. Аз го отдавам повече на шока от самия случай, който е тежък и фрапантен. Не би трябвало да е така, а да е на място на следствената служба, има място там, знам, и да бъде обезпечен с оглед на всички действия, които трябва да се направят. Сега това може да бъде използвано от адвокатите на Семерджиев".

"Никакъв контрол на службите, които трябва да отговарят затова няма. Каква е ролята на тази девойка полицайка, първоначално още преди да се даде гласност на случая изтече информация, че в колата е имало жена. Коя е тази жена, ако е полицайката, най-вероятно, както се оказва, тя прикрива извършване на престъпление, а никъде не се говори за това. Тя ли е била, какво е правила в колата. Не е фиксирано това и аз бих поставил въпроса - защо? На мен ми е обидно като гледам, че една такава девойка, извинете, че го казвам грубичко, то е факт - може да бъде служителка на МВР. И тук се поставя въпроса - тя е общувала с хора, би трябвало да се прозрят някои неща, вижте външният й вид", каза още Ботьо Ботев.

"В тази ситуация не можем да говорим, че всички са "пробити" и това са негови хора на Семерджиев и го прикриват. Трудно ми е да отговоря и дали това момче е дребна риба. Бих поставил нещата по-генерално - той единствен ли е", попита още Ботев.

Според него, подобните случаи стават изключително много и будят обществена значимост. "Най-същественото е това, че в редица знакови случаи всичко се замита и няма практически резултат на превенция и наказание, според закона. В известна степен да, има хора, които се поддават на тези неща", обобщи Ботев и даде пример: "Да вземем Йоско от Сливен. Известна фигура в наркосредите, където направи една катастрофа с бясна скорост. Следствие, задържан, после ходеше с количката, познавам този човек, много неща знам, с количката ходеше на съдебни заседания, болен, в болници лежи, какъв е резултатът? Такива хора, които правят състезания по магистралите и пътищата, те представляват опасност за всеки един, отговорността е на първо място в обществеността, срещайки се с такива хора, те се страхуват. Има начин да се подаде информация, конкретна", каза Ботев.

Четири години от загубата на неговия син, починал в подобна ситуация, жертва на пътя, с наркозависим изживява и самият Ботьо Ботев. "Случайност е инцидентът, аз съм обективен и реален. Е ли е случайност един човек, който е минавал през службите, покриван е на базата, че е психичноболен, извършва престъпление, веднага след това влиза в болница и става невменяем. Говоря за моят случай, грабежи психичноболен, хулигански прояви - психичноболен. Той се измъкна", каза тъжно Ботев. "Но баща му стои пред него, бащата го познавам от детските си години. Той беше плод на раждането на някои организации. На 11 юли утре, стават четири години от кончината на сина ми", каза Ботев.

Според него, делото срещу Семерджиев ще се проточи дълго. "Едно транспортно дело ако се работи както трябва 4-5-6 години са прекалено много. Но обективно свидетелите са налице, разпитват се, оттам нататък има експертизи. Една година да е, а след това защо се протакват - заради процесуални хватки. Поклон пред загиналите деца, но в организационен аспект трябва да се вземат мерки задължително", каза още Ботьо Ботев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай