Дончев: Гневът на габровци е справедлив

Не може да си позволяваме хаос, каза вицепремиерът

Дончев: Гневът на габровци е справедлив | StandartNews.com

„Едно общество, когато няма закони, може да се самоунищожи, което не може да допускаме“, заяви на извънреден брифинг в Габрово вицепремиерът Томислав Дончев, който беше специално изпратен в града заради възникналото напрежение.

„Не може да си позволяваме хаос, не може да си позволяваме да има заплахи за здравето и живота на който и да е български гражданин. Не може да си позволяваме да се руши, без значение кой го прави. Взели сме мерки във всички посоки, без да се съобразяваме с това кой какъв етнически произход има“, категоричен бе Дончев.

По думите му първата цел е да се успокои ситуацията и да се въведе ред на територията на общината. "Илюзия е, че след като това се случи, ще продължим по старому", категоричен бе вицепремиерът и добави: "Полицията и жандармерията не са тук да пазят една част от обществото от друга част от обществото. Те са тук, за да пазят обществения ред. Ще стоя толкова, колкото е необходимо".

„Гневът на хората е справедлив“, смята Дончев и обясни: „Хората са гневни от усещането на някои групи в обществото, че имат повече права от другите, от злоупотребите със социални плащания. Затова трябват мерки, веднага след въдворяването на спокойствие на територията на общината, а може и преди това. Някои от тях вече са планирани, те са в ход“.

По думите му обаче има проблем със събирането на глоби. Той посочи, че има случаи на глоби от над 10 хил. лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай