Деветима са арестувани снощи в Габрово

Полицейски служител е пострадал леко, съобщи шефът на националната полиция

Деветима са арестувани снощи в Габрово | StandartNews.com

Задържани са 9 лица в Габрово, полицейски служител е пострадал леко, обяви шефът на Националната полиция главен комисар Христо Терзийски.

„Във връзка с протестите на територията на Габрово от ОДМВР и Дирекция „Жандармерия“ вчера бе проведена специализирана полицейска операция за опазване на обществения ред. При тази операция участваха служители от ОДМВР – Габрово и от Дирекция „Жандармерия – 100 служители.

По време на протеста в района се събраха около 800-900 човека, които провеждаха мирен протест в рамките на около два часа. След което стартира движение в централната градска част на Габрово. Хората се бяха разделили на три лъча. По време на шествията се обособиха групи от млади граждани, младежи на видима възраст между 20 и 25 години, които към 21.00 и 21.30 ч. предприеха действия, с които нарушаваха обществения ред, изразяващи се в хвърляне на камъни, на бомбички, слагане на маски на своите лица с цел неразпознаването им. В резултат на предприетите действия бяха задържани четири лица. Срещу три от тези лица ще бъдат образувани досъдебни производства за противоправно пречене на орган на власт да изпълни своите задължения“, допълни още гл. комисар Терзийски.

Той уточни, че е докладвано за едно лице, задържано без лични документи, а към 22.30 ч. са задържани четири лица за проверка по възникнал пожар в покривна конструкция на необитаема постройка. „По този случай ще бъде образувано досъдебно производство“, допълни още гл. комисар Терзийски.

Той допълни, че полицейски служител е пострадал леко. „Оказана му е медицинска помощ. Имаме сигнали за две лица, които са постъпили в центъра за спешна медицинска помощ с оплаквания. Знаем за два случая, но към настоящия момент нямаме подадена жалба“, допълни още Терзийски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай