Детски надбавки - само за семейства с ниски доходи

Това е предвидено в нови текстове, предложени от депутати от ГЕРБ

Детски надбавки - само за семейства с ниски доходи | StandartNews.com

Детските надбавки ще се получават само от семействата с ниски доходи, а не от всички, както беше първоначалният вариант, предложен от правителството. Това е предвидено в нови текстове, предложени от депутати от ГЕРБ между първо и второ четене на бюджета за 2021 г.

Така помощта за едно дете в семейството ще стане 50 лв. от началото на 2021 г., при 40 лв. досега. Ако семейството има две деца пък ще дават 110 лв., при 90 лв. в момента.

Семейните помощи за три деца ще нараснат от 135 лв. на 165 лв., за четири от 145 лв. ще станат 185 лв., а за всяко следващо дете ще продължат да дават по 20 лв.

Пълният размер на детските добавки да получават семейства, в които доходите на човек са до 510 лв., предлагат депутатите.

Помощ в размер на 80 процента ще има за семейства с доходи между 510,01 и 650 лв. на човек на месец предвиждат още промените.

Така в бюджета ще бъдат спестени 204,8 млн. лв., които ще бъдат дадени на медици и за вдигане на заплатите в МВР с 5% над предложеното в първия вариант на бюджета увеличение с 10%, е записано в мотивите на депутатите.

Освен това ще бъде осигурено изплащането на постоянна месечна добавка към заплатите на медицинския персонал в условията на извънредна епидемична обстановка, посочват депутатите.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай