Борисов праща на Путин видео от хеликоптер

Премиерът инспектира строителството на "Балкански поток"

Борисов праща на Путин видео от хеликоптер | StandartNews.com

Бойко Борисов смени тойотата, инспектира от хеликоптер. Премиерът провери как върви изграждането на газопровода "Балкански поток" и показа вече построеното трасе край сръбската граница от птичи поглед. 

"Тук се работи и на Нова година. Няма събота, няма неделя", изрази задоволство от това, което видя министър-председателят. Инспекцията на Борисов бе предавана на живо от страницата му във Фейсбук.

"Ще ги пратя на президента Путин тези кадри да знае какво се прави в България", продължи Борисов. Тези думи на премиера явно се отнасяха до изразената преди месец забележка на руския президент, че България умишлено бави изграждането на газопровода "Турски поток" на своя територия. Репликата на Путин бе изречена на 4 декември по време на съвместната му пресконференция с президента на Сърбия Александър Вучич.

„150 км вече са положени, над 18 000 тръби. Това е „Балкански поток”. От първия ден, в който сме стартирали, след като направихме изрядни процедури, се строи на пълна мощност. Няма нова година, няма събота, няма неделя. Какви огромни съоръжения се правят. И след това тръбите се зариват и отгоре се слага царевица, жито. Това са 150 км”, разказа Бойко Борисов от кабината на хеликоптера.

„Всичко това е с абсолютно спазени брюкселски препоръки. Всичко е пипнато от човешка ръка”, каза още премиерът по време на обиколката.

А по-късно написа във Фейсбук следното:

"Строителство на „Балкански поток“ в участъка от кранов възел Горни Дъбник до кранов възел Селановци, който е с дължина 45,2 км и е разположен на територията на област Плевен."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай