Убиха с жестокост земеделски производител от село Извор

Убиха с жестокост земеделски производител от село Извор | StandartNews.com

Видин. 54-годишният Румен Павлов е открит мъртъв в дома си в село Извор, община Димово, съобщиха от областната дирекция на МВР във Видин.

В къщата, която се намира в Босовата махала в началото на селото, дошли полицаи от Белоградчик, повикани от кметския наместник Митко Николов. Човекът цял ден се опитвал да се свърже с Румен, който е земеделски производител. След като неуспял, алармирал полицията. Полицаите се натъкнали на трупа на Румен, по който имало явни следи от насилие. Тялото било на пода в банята с вързани крака. Вероятно е бил изненадан от нападателите си докато се е къпел. По-главата му имало много дълбоки рани. Личи, че убийците са действали с особена жестокост и са причинили големи мъчения на жертвата си, съобщиха криминалистите. Цялата къща била разхвърляна като че ли нападателите са търсели нещо. Нищо обаче от скъпата битова техника, от мобилните телефони не липсва. Липсвал само автомобилът на земеделеца „Мазда", който бил паркиран пред къщата.

За убийството окръжната прокуратура е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител на престъплението, съобщи заместник-окръжният прокурор Владислав Влашев.

В Извор са потресени от убийствотона своя съселянин. Такава трагедия се случва за първи път в селото. Съседи на Румен го описват като добър човек, който не се замесвал в никакви скандали. Не са знаели да е бил заплашван или да е имал вражда с други земеделски производители.

В селото обаче от доста време се носят слухове за имането на арендатора. Той, заедно със свой съдружник, обработва 3000 дка земя, собствена и взета под наем от негови съселяни. Получавал добра реколта, вземал редовно и субсидии. Не купувал нова техника, а работниците му орали и жънели със стари трактори и комбайни. Рентата, която плащали, е 20 – 25 лв. за година за дка. Румен станал известен с това, че доста бавел изплащането й.

Не било тайна за никого, че от земеделието Румен натрупал богатство, споменава се за 1 млн. лв., имал и златни монети, които криел в дома си. Възможно е убийците да са търсели точно парите и монетите.Това обаче е само една от версиите за престъплението. Другата са неуредени взаимоотношения с колеги. Преди години се е случвало да спори с тях чия точно е определена земя и кой да прибира реколтата.

Румен не успял да завърти семейство, живял е с майка си и с баща си. За баща му Кирил Павлов в селото си спомнят с добро. Бил е хлебар, честен и трудолюбив. Не е лъгал никого, не е влизал в конфликт с никого. Майката Райна била обикновена селска жена. И двамата са починали преди 2-3 години.

Съседи и клиенти на Румен Павлов го изпратиха в последния му път. Венец пратиха от съюза на зърнопроизводителите във Видин, чийто член е бил убитият.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай